tisdag 27 april 2010




CHOKLADTÅRTA


12 bitar


200g smör
4 ägg
5 dl socker
180g vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Blanda försiktigt, den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den.

Häll smeten i en smord form men löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.

Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.


GLASYRTRYFFEL


100 g smör
300 g mörk choklad(över 70 %)
2 dl grädde
1 dl socker


Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.

Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor.


Receptet är ifrån NJUT EN SMULA av Therese Wikström

4 kommentarer:

Sara C sa...

Har du testat den?? Låter hur god som helst...kram

agnes stig sa...

Kommer du ihåg vår Bröllopstårta!!! :)

Sara C sa...

Nej, eller jo det gör jag ju såklart... Jag ammade ju så inga minnesluckor här inte:-)! Alldeles underbart god då alltså!!!!

agnes stig sa...

Fast det var ju en liknande av Herr Duvander. :)