onsdag 12 maj 2010




















LEILAS CUPCAKES

Är ju verkligen det bästa receptet på cupcakes, äntligen några som reser sig och blir höga. Här kommer receptet:

Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina!

-8 stora eller 12 små

Färdigt på: 20 min
Ingredienser
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)


Chocolate frosting
Choklad glasyr sätter pricken över i:et på dina cupcakes!
Ingredienser
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften

Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakes?en och garnera med strössel eller blommor.

Jag bytte ut grundreceptet mot chokladmuffins istället, men använder alltid 70 % choklad, annars smakar de ingenting.



Så här blev mina!




Inga kommentarer: